Attracties

Maserhallen Aqua Nova en Avonturenpark Sommarland zijn attracties voor jong en oud. Hier kunnen vooral kinderen zich uitstekend vermaken. Daarnaast kun je Tomteland, een soort sprookjespark, in de buurt van Mora bezoeken (vooral geschikt voor kleine kinderen).

Maserhallen Aqua Nova in Borlänge

Het zwemparadijs biedt spannende waterglijbanen en kunstmatige golven. Voor de meer serieuze zwemmer is er ook een 25 meter bad met 7 banen. Daarnaast zijn verschillende sauna's, een solarium en een volledig uitgeruste fitnessruimte. Hier vind je drie geweldige glijbanen voor elk wat wils, een wilde stroomversnelling, een golfslagbad, een buitenzwembad met een reuzenglijbaan, een grote warmwater pool met heerlijke bubbels en een uitdagende klimwand. Maserhallen Aqua Nova is het gehele jaar geopend.

Aqua Nova   Aqua Nova

Avonturenpark Sommarland in Leksand

Avonturenpark Sommarland is een speelparadijs met allerlei attracties: een speelhal, een klimwand, een kartbaan, een quad baan, trampolines, een bungee trampoline, een reuzenrad, een achtbaan, een schietbaan en vele waterattracties, met diverse glijbanen, wildwater attracties, etc.
Ook voor de allerkleinste kinderen zijn er diverse attracties, zoals waterbootjes.
Deze atractie is geopend vanaf ongeveer 15 juni t/m 21 augustus.
De informatie op de website is helaas alleen in het Zweeds, maar er zijn diverse leuke filmpjes te zien over de attracties: Leksand Sommarland.

Sommarland   Sommarland

Zomer rodelbaan in Rättvik

In Rättvik bevindt zich de enige parallelrodelbaan, 2 banen naast elkaar, van Scandinavië. De baan is 725 meter lang en een attractie voor de hele familie.
Je wordt eerst in je sleetje met de sleeplift naar boven getrokken. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het Siljan meer. Daarna zoef je op de rodelbaan naar beneden. Je kunt zelf bepalen hoe hard je wilt gaan, want er zit een rem op het sleetje.
Er zijn twee soorten sleetjes; enkele en dubbele, zodat ook een volwassene met een klein kind kan rodelen. Kinderen onder de 1,25 m mogen niet alleen in een enkel sleetje rodelen, maar kunnen gratis mee in een dubbelsleetje.
De rodelbaan is in de zomer dagelijks geopend vanaf ongeveer eind juni t/m eind augustus. Indien het regent is de baan gesloten in verband met de veiligheid.

Zomer rodelbaan   Zomer rodelbaan

Tomteland bij Mora

Tomteland (Santaworld) is een soort sprookjespark, o.a. van de Kerstman (tomte is het Zweedse woord voor kerstman). Het bestaat onder meer uit een sprookjesbos met feeën, elven, heksen en trollen, een rendier- en elandpark en natuurlijk het huis van de Kerstman.
Dit park is zomers geopend vanaf ongeveer 15 juni t/m eind augustus en daarnaast in de winter, in de weekenden in november, in de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie.
Meer informatie ook in het Engels, zie Tomteland.

Tomteland   Tomteland

Links

Sifferbo Stugby en B&B Een modern en gezellig vakantiepark gelegen in Dalarna, midden in de natuur, in een prachtige bosrijke omgeving met veel meren en rivieren.