Orsa roofdierenpark (Orsa berenpark)

Orsa roofdierenpark is het grootste roofdierenpark van Europa.
In dit park kun je diverse roofdieren, waarvan enkele voorkomend in Zweden, in hun vrij natuurlijke leefomgeving bekijken: verschillende soorten beren, wolf, ijsbeer, sneeuwluipaard, Perzisch luipaard, veelvraat, berguil, Siberische tijger en lynx.

Het park is vrij groot, door het park lopen asfaltpaden en om de dieren goed te kunnen zien zijn er diverse uitzichtspunten. Van hieruit zie je de dieren van boven af en heb je een schitterend uitzicht over het park en de omgeving.
Het is ook mogelijk om onder begeleiding van een gids door het park te lopen (van te voren boeken via internet of telefoon).

Orsa roofdierenpark   Orsa roofdierenpark

Het park is geschikt voor het gehele gezin, vooral kinderen zullen deze prachtige roofdieren zeer indrukwekkend vinden. Er zijn tentoonstellingsruimtes, een bezoekerscentrum, enkele kinderspeelplaatsen, shops, kiosks en twee restaurants aanwezig.
Dageljks worden de dieren gevoerd; de voedertijden worden bij de ingang vermeld. De lynxen en veelvraten zijn zo schuw dat je deze dieren alleen goed kunt bekijken indien zij worden gevoerd.
Huisdieren mogen uiteraard niet in het dierenpark komen.

Het roofdierenpark ligt ongeveer 20 km ten noorden van Orsa en Orsa ligt weer ten noorden van Mora. Het park is het gehele jaar geopend; in de zomerperiode van 10:00 tot 17:00 en daar buiten van 10:00 tot 15:00.

Orsa roofdierenpark   Orsa roofdierenpark

Links

Bekijk de vele foto's:
Fotogalerij

Sifferbo Stugby en B&B Een modern en gezellig vakantiepark gelegen in Dalarna, midden in de natuur, in een prachtige bosrijke omgeving met veel meren en rivieren.